Molnár-Krekity Olga: Pacsirtatelepi Fickó című gyermekeknek szóló kisregényének bemutatója volt március 1-én a könyvtárban. Közreműködött a szerző, Dévavári Beszédes Valéria az Életjel Kiadótól és Csordás Katalin moderátor.

A könyv két részből áll. Az első rész arról szól, hogyan alakult a kapcsolat Főnök és Fickó között (hogyan került hozzájuk, vásárlás, hazatérés, kölyökkutyák társasági élete stb.). Az eseményeket emberi szempontból meséli el. A második részben mindent állati szempontból nézünk. Új események a falu udvaráról – elsősorban a két puli beszélgetéséből ismerjük meg. Ezek a beszélgetések néha komolyak voltak, néha viccesek. Történeteket varázsolnak születésről, barátságról, családról, Fickó öregségéről és halálról…

Ezek után a beszélgetések után megállhatunk és megkérdezhetjük: kutyáink éreznek? Gondolkodnak? Tudják, hogyan kell sírni és szomorkodni? Tudják-e a különbséget emberi rosszindulat és jóság között? Fickó nagyon törődik a beteg Gyerekkel. Találékony, amikor elszabadult juhokat és kecskéket kell üldöznie. Óvatos, ha egy patkányra leselkedik. Szelíd, amikor egy törött szárnyú fecskét talál. Kitartó és ugató, ha tél van. Éjszaka figyelmeztet, ha egy öreg vándorember a ház előtt álldogál… Minden fejezet külön történet. A történetek halmazából viszont kisregényként a puli életrajza kerekedik ki. Az egyes fejezetek hősei az állatok, akiknek sorsuk gazdájuk életéhez kötődik. A történeteket szépen kiegészítik Krekity Csaba ötletes akvarelljei, amelyek hangsúlyozzák e könyv lírai légkörét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.